Ulkoilu on meitsille tosi tärkeää. Ulkoilla voi hurjan monella tavalla; listaan tähän eri kävelyjuttuja, joita voi tehdä.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

1.    Aamukävely  Aamuisin ollaan unenpöpperössä ja unetkin pyörii päässä vielä. Silloin ovat  harakat ja lokit vaarallisimmillaan, kottaraiset aggressiivisia, ohikävelijöillä pahat mielessä, pensaissa liikkuu usein jotain epämääräistä ja pupujussin hajuja on joka paikassa. Silloin on paras asettua lähimpään puskanjuureen, haistella sitä joitakin minuutteja ja jos mamma kiskoo hihnasta, niin peppu maahan vaan, eteenpäin ei mennä. Aamukävely päätetään pisunliraukseen ja sitten mennään aamiaiselle.

 

2.    Päiväkävely  Silloin on kivaa! Kaverikoiratkin ovat liikkeellä ja olen oikein tosirohkea, näytän sille aamuiselle kottaraiselle närhen munat, puskissa ei ole mörköjä, mamma juoksee ja namit vaan putoilee sen taskuista. Tämä ei varsinaisesti väsytä ellei poikkea jonkun pihaan puhumaan koiraa.

 

3.    Iltakävely  Tääkin on kivakävely. Vähän niinku päivällä ja saa tosi paljon nuuskuttaa. Nuuskuttaminen tekee väsyneeksi.

 

4.    Pihakävely   Meitsillä on nykyään semmoinen aidattu ulkovankila, ukko kyhäsi sen (ks. ploki 16.5.2008). Siellä voi kyylätä naapureita, haukkua lähelle tulevia vieraita, leikkiä pallolla ja frispiillä joko yksin tai kaksjalkasten kanssa. Joskus joku koirakaveri tulee kylään, silloin hoidellaan mamman kukkapenkit uuteen uskoon. Vankilaksi siis ihan jees.

 

5.    Karkauskävely   Paras tapa tehdä tämä on kytätä ulko-ovella ja tehdä erikoisparsonsyöksy sisääntulevan jalkojen välistä ja suoraan kadulle! Hyvällä säkällä ohi ajaa just autoja ja voin juosta niiden renkaiden vieressä ja rähjätä. Maasturit on parhaita, fillarit ja mopotkin kivoja. Retkeä voi jatkaa yli kadun, koska silloin autot pysähtyy ja tuuttailee toisilleen ja kaikki on vihaisia paitsi meitsi, joka on sankari. Hyvä puoli tässä liikuntamuodossa on, että mammakin saa jalat alleen ja juoksee mun perässä. Se on oikeastaan paras palkinto koko jutussa ja hyvää liikuntaa hänelle, puhaltelee ainaskin puoli tuntia naama punaisena jälkeenpäin. Joskus luulen, että se kupsahtaa.

 

6.    Metsäkävely  Tämä on kävelyistä ehdottomasti paras! Saa mennä pitkin polkuja, hyppiä kallioille ja taas alas, seurata jälkeä, nuuhkia ja juosta ihan juoksemisen ilosta. Välillä voi levätä viileällä sammaleella ja mennä taas. Kaiken ylierikoishuippu on, jos voi pulahtaa suonsilmäkkeen viileään, mustaan veteen. Mamma kyllä ei tykkää yhtään. Väittää, että autokin haisee jälkeenpäin, vaikka se oikeesti on ihan luonnollinen tuoksu. Kotona joudun auttamatta suihkuun ja se on tylsää.

1581525.jpg