Oon vähän taas vuntsinut asioita. Meillä koiruuksilla on kaikenlaisia harrastuksia, joita suorastaan intsinä harrastamme. Yks tykkää painaa pitkin akilitirataa, toinen tykkää haukkuu naapureita kun joku kolmas taas harrastaa vaiks matonkulman pureksintaa kengänkoroilla höystettynä. Toi vimppa on enemmän parsonin pennulle; ei sitä aikuiset koirat juurikaan viitti tehdä ellei niitä oo jätetty yksin ja niillä on just kaamee ikävä isäntäväkeensä.

Mulla on kaksi asiaa, joita tykkään näin syksyllä tehdä. Yks niistä on virikejuttu nimeltä Kong ja toinen on käytetty virikepaperinenäliina. Onneks mamman nokka valuu koko ajan, joten tää viimeks mainittu on meillä ehtymätön luonnonvara varsinkin, kun hallitsen kaikki nenäliinan säilytyspaikat taskuista käsilaukun kautta hihaan. Ne nenuliinat on apout ton kuvan näkösii, kun ne on parhaimmillaan.  Siis ei vielä liian käytettyi, mut kuitenkin käytettyi. Niissä saa hyvinkin olla vähän vielä pöyheyttä. Tällaisena ne maistuvat trepiän, kuten sivistyneesti sanotaan.

2040516.jpg

Toinen juttu on KingKong, mutta ilman Kingii. Asiaan vihkiytymättömille tiedoksi, että se on kuminen kartio (konus), joka täytetään parhailla herkuilla. Luulin tässä vielä jokin aika sitten, että hallitsen myös Kongin tyhjentämisen kaikki tekniikat (siis et mää on joku QueenKong), kunnes kävi huonosti. Parhaaksi oli siihen mennessä osoittanutunut rivakka heitto ilmaan, jolloin Kong lattiaan tärähtäessään alkaa luovuttaa sisältöään. Vähän samalla periaatteella niinku ihminen, joka on saanut aivotärähdyksen - sekin voi usein sen päälle sitten niinku huonosti.

Tässä on kuva Kongista vielä ennen sitä tärähdystä. Se on tossa viimeks täytetty juuston siivulla, koska mamsku on oppinut Saksassa, että "Käse schließt den Magen" eli et ruakailun päätteeks kandee popsasta juustoo, niin että tulee oikein ähky olo, jos vaikka siitä puolikkaasta hanhesta tai possusta ei vielä oo tarpeeks täynnä. Mamskun lokiikka ei vaan riittänyt siihen, että vaiks hän sulkee Kongin juustolla, mä niinku avaan sen ja syön siis juuston alkupalana. Ihan hyvä, koska ei mulle tuu ähkyy oikeestaan ollenkaan.

2040526.jpg

Nyt yks aamu, kun mua viriteltiin taas virikkeisiin, sain Kongin, joka tuntu vähän viileeltä. Siis ei niinku merkityksessä kuul, vaan ihan oikeesti kylmältä. Heitin koeheiton eikä MITÄÄN TAPAHTUNUT!  Paiskoin sitä siis ihan simona eikä se vaan heruttanut mitään ulos. Aloin kalvaa sitä hampaillani ja sitten valkeni! Se tuli pakasteesta. Kenkkukenkkukenkkutemppu. Vaanin tänäänkin tarkkaan, mitä siihen laitettiin: ensin koiran jauhista ja riisii, vähän makkaraa, sit taas jauhista ja lopuks tää juusto niinku kanneks. Ja todentotta, vehje vietiin pakastimeen. Kannan kaunaa ja keksin vielä jonku jutun vastavedoks. Silti, voikun olis jo huominen, että saisin koukkii kongii.