Helmikuu on vuoden toinen kuukausi. Sitä Edeltää tammikuu ja sitä seuraa maaliskuu. Helmikuussa on 28 päivää, karkausvuonna 29 päivää. On myös helmikuita, joissa on ollut 30 päivää.[2]

Sanonta helmikuu helistää tarkoittaa kuukaudelle tyypillisiä kovia pakkasia, Helmikuu onkin vuoden kylmintä aikaa, Etelä-Suomessakin on usein kireitä pakkasia. Helmikuussa on Etelä-Suomessakin vain harvoin lumettomia kausia. Helmikuun loppuvaiheessa lämpötilat alkavat hitaasti kohota, vaikka pakkaset jatkuvat Etelä-Suomessakin pitkälle maaliskuulle (lainaus Wikipediasta).

Nythän on niin, että meitsin ukko luulee, että eletään jotain iloista kuuskytlukuu ja että viimeistään helmikuussa pakkanen paukkuu -30° C:tä. Mamsku inhorealistina sanoo, ettei sitten muuten pauku, kun ilmasto lämpenee. Ja lämpenee ja lämpenee. Ukkeli painaa tuolla sinivalkoisin tai sinikeltaisin siivin milloin minnekin eikä YHTÄÄN vuntsi ton ekolookisen selkäreppunsa painoo. Sen pienenpieni veljenpoikakin sano muinoin mamskulle, et miksä ajat villarilla, vaiks sulla on auto! Samaa sukua kaikki!

No, tässä kävi niin kivasti, että tammikuun alussa tälle mun niin rakkaalle pariskunnalle tuli aiheesta kiista, joka päättyi vedonlyöntiin. Papsukka sano, että tammikuun loppuun mennessä on vähitään kerran ylitetty -30° C:n raja. Mamma sano että ei oo ja 50 euroo pistettiin likoon, mutta sovittiin, että kumpi tahansa hävii, se pistää rahan TESY:n tilille.  Mamskun tuli papskuu sääli, kun rännit vaan lorisi sen sijaan että olis kuulunut pauks ja pum, kun pakkanen paukkuu. Vedon voimassaoloaikaa pidennettiin siten helmikuun loppuun.

Jännitetään siis.

Hyvää paukkupakkashelmikuuta kaikille kavereille!