Helan går - Sjung hopp faderallan lej - och den som inte helan tar...

Mamma kävi sitten Ikeassa. Sille ei - papparan mukaan onneks - tullut mitään sisustusvimmaa, mutta mun onneks se tajus, että meitsi ei oo varsinaisesti mikään rapu-, vaan ennemminkin hummeriparson. Sillä oli tullessaan paperikassi, jossa se hummeri oli ja otin sen kassin koirakohtaisesti vastaan heti ovella, koska josteskin arvasin, että nyt alkaa juhlat. Ja ne bileet voi kestää vaiks pari päivää!

Etukäteen oltiin jo selvitetty, että hummeri halkaistaan terävällä, vahvateräisellä leualla joko murtaen sen selkäpanssari keskeltä häyriäistä pyrstöön päin vatsa alaspäin lattiaa vasten tai kääntämällä hummeri vatsapuoli ylöspäin ja leikkaamalla pyrstöosa kahteen yhtä suureen osaan siltä puolelta. Näin hummerin voi esimerkiksi napostella samantien.

Hyvä on kertoa mahdollisille shummerin nauttijoille mitä siitä ei kannata syödä. Kovapintainen vaalea pussi, joka halkeaa kahtia hummeria puolittaessa, otetaan pois sekä peräsuoli.
 
Tämä viimeinen kappale on se tärkein. Ite asiassa, ei se pussi mun mielestä ollut kovin kovapintainen, mutta tässä näette, miten se halkaistaan:

1899311.jpg

Sen peräsuolen (niinku kaikki muutkin sisäosat) pappasti kanto roskiin. Vaiks olisin kyllä voinut ne pupeltaa poiskin siitä pyörimästä. Kovin olivat heppoisia muuten.

Ne sakset kuuluu irrottaa ja sit ne haarukoidaan niinku tyhjiks. Senkin mä osaan tosi hyvin. Onneksi tuli niitten rapujen kanssa vähän reenattua siellä kyläpaikassa.

1899309.jpg

Lopuks mä päätin vetää sen keskiosasta sisukset ääntä kohden ja tässä ne menee:

1899314.jpg

Näissä merkeissä - heja Sverige!

Helan går - Sjung hopp faderallan lej - hohhoijjaa ja hyvää yötä!