Joskus toi meidän mami ei oo vaan toope tai normaalitoope, vaan ylitoope. Tänään on semmonen päivä.

Ekaks me vaan löhöiltiin ja funtsittiin, mit tehtäs. Alakuvassa mä funtsin oikein tosimielellä.

P7215097.JPG

Sit me mentiin ulos kattoon, millane säätila on vallallaan. Waldolla alkaa olla jo herrasmiesmäisiä otteita. Tai no, ei kai niin hirveesti, kun se ei ite pääse tuolille eikä sänkyyn. Haha, sen on mami lellinyt semmoseks. Varmaan se nostetaan viälä aikuisenakin tuolille, autoon ja nukkumaan.

P7215098.JPG

Ei se kauaa jaksanut olla noin fiinisti tuolilla.

P7215101.JPG

Tän jälkeen mami laitto meille remelit kaulaan ja sano, että ajetaan vähän matkaa ja sitte kävellään. Katotaan vaiks niitä laivoja, jotka koko ajan tööttää, kun tulevat Aurajokeen. Mahtaaks laivat töötätä vai mitä ne tekee, kun kuuluu tröööööt? Otto tietäs, mutta se on merillä.

Kauheella vaivalla puuskutettiin autokatoksessa ja auton avainkin piti kerran vaihtaa, kun ovet ei auennu. Mami aukasi väkisin lukon kautta ja tunki meidät  sinne sisään. Sit se istu kuskinpukille ja käänsi avaimesta. Ei kuulunut edes naks. Ei mitään. Eli avaimessa ei ollut vikaa, vaan auto oli mykkä ja liikkumaton. Meitsit ulos ja takaisin kotiin, synkkä pilvi mamin pään päällä ja raksutus kuulu vaiks mihin asti.  Se luuli siinä hötäkässä avanneensa tavarasäiliönkin jollain tavalla ja sulki sen sitten.

Sit tulikin tilattu taksi autokatoksen eteen ja tunki keulan ihan kiinni ipsän auton nokkaan (siitä tässä koko ajan on kymysys). Se taksisetä luki ohjekirjaa otta rypyssä (me kytsättiin aidan takaa ja oltiin vaihteeks ihan hiljaa, kun mamin päällä oli edelleenkin se pilvi). Mamma seiso ihan hoomoilasena eikä edes tiennyt, missä se akku on. Torvi ei siis tienny, mikä on jump start negative ja jump start positive. Olis luullu leikkaavan ton verran, kun on 10 vuotta myyny varaosii eikä ihan eka autoaankaan siinä kattellu.  Se taksisetä laitto piuhat omasta autosta papsun autoon ja mami käänsi taas avaimesta. Hrrrrrrr, auto sano ja kehräs kuin kissa. 

Sit tulee paras! Mami lähti auton kanssa Raisioon ja jätti meidät kotiin. Vei sen oletetun romun Autokeskukseen. Kokeili sitten kuitenkin vielä siellä käynnistää ja tietty se käynnisty. Jos sunnuntaista asti on tavarasäiliö auki ja siellä palaa valo, niin ei kai mikään auto lähe käymään? Jopa Waltsu kässää ton verran.  No, oli käyny Mäkkärillä syömässä hampparin ja ajo taas kotiin. Auto käy ja kukkuu. Eikö oo toope? Ilmeisesti jos takapaksissa palaa valo, niin vastaavasti mamman nupissa se sammuu.